Elvis van Soma - Emiel bp57 til Nederland

Elvis ble født på Soma Barockpinto i 2014. Hans mor, Alexandra fan Nassau, Ster Preferent hoppe, ble også født på Soma Barockpinto. Hun er da Norges første Barockpinto. Faren til Elvis, Alexander BP13 SPORT, ble også født på Soma Barockpinto, og ble der avlskåret, innridd og senere solgt til Sverige hvor han i dag konkurrerer i Prix St. George dressur med flotte resultater, og i tillegg også står i avlstjeneste.

Elvis i Nederland

Man så tidlig at Elvis var spesiell. Som 2,5 åring ble han sterkåret med avlslisens, og har etter det avlet mange meget flotte avkom. Han har til og med avlet en avlsgodkjent sønn, så han har en høy avlsindeks. Han viste også allerede som 3-åring et stort talent i dressur, og i Norge konkurrerte han opp til MC dressur og var utdannet til MB dressur før han satte kursen mot Nederland for å fortsette sin karriere.

Elvis og hans rytter i Norge, Olivia S. Bådholm.

Når man har en sterhingst med super stamtavle, sportspotensiale, med god avlsindeks, og som i tillegg er homozygot tobiano, 100% på røntgen på ben, nakke og rygg, og som hverken er bærer av vannhode-gen eller dverg-gen, ja, da har man noe spesielt.  Soma Barockpinto besluttet derfor at Elvis sine to sønner Hendrikus BP 52 og Imperium van Soma skulle få bli igjen hjemme på stallen i Norge, og Elvis selv skulle få muligheten i Nederland , både på hingstekåring, i sporten og i avlstjeneste.

Elvis reiste derfor til Nederland ca en måned før hingstekåringen 2020 og ble trent til kåring av Stal de Voorsprong v/Arnold Wemmenhove og Lianne Koopmans. På hingstekåringen ble han avlsgodkjent, og har deretter hatt det meget travelt hele avlssesongen.

Elvis og Arnold Wemmenhove på hingstekåringen i NL der han ble avlsgodkjent.

Han har hatt ca 87 hopper til bedekning avlssesongen 2020, noe som er en enorm prestasjon. I tillegg har han også fått litt tid til sportskarrieren og startet noen stevner med sin rytter Lianne Koopmans. Pga alder kunne han ikke starte høyere enn M1 i Nederland, men er nå i M2 og på god vei mot Z1. Han kan alle øvelsene til Z2 men må ut å starte og sanke poeng for å få lov til å starte på det nivået. Det blir spennende å se hva Lianne og Elvis kan få til sammen på dressurbanen når vi nå sammen med Stal de Voorsprong har bestemt at Elvis skal få lov til å stå et år til i avlstjeneste i Nederland.

Elvis og hans rytter i Nederland, Lianne Koopmans.

Norsk Barockpintoforbund - NBF

Orgnr. 99750029